Sofie Van Damme

Consultant Testing
Related Organization
Portret Sofie Van Damme

Wat doe je concreet? 

Met ons team zorgen we ervoor dat de interne selectieconsultants en de consultants die bij klanten werken, over kwalitatieve testen en een kwalitatief testplatform beschikken, zodat ze hun selecties zo goed mogelijk kunnen uitvoeren, en uiteindelijk de beste kandidaten kunnen weerhouden. 

Het is onze verantwoordelijkheid om een uitgebreid en kwalitatief testportfolio aan de consultants aan te bieden, zodat ze genoeg keuze hebben (computergestuurde testen, assessments,…) om de competenties van de kandidaten te meten. 

Wat vind je het leukste aan je job? 

Mijn job is heel afwisselend, en dat vind ik super. We hebben een stuk day-to-day werk, maar werken ook projectmatig. We hebben vaak contact met de selectieconsultants, maar ook regelmatig met externe klanten. We adviseren ze over de testen die ze voor specifieke selecties (die dus specifieke competenties vereisen) kunnen inzetten. We geven ze ook uitleg over nieuwe testen, hoe ze zelf testen kunnen ontwikkelen of klanten hierin kunnen begeleiden. Daarnaast geven we ook opleidingen in testing en testontwikkeling. En we coachen de consultants hierin.  

Ik ben heel trots op mijn werk. We zijn immers echt goed bezig op vlak van testing. Het feit dat ons screeningsmodel wetenschappelijk onderbouwd is, is heel belangrijk. We staan dus echt achter wat we doen. 

Wat gaat je toekomstige collega doen? 

Mijn nieuwe collega gaat naast het day-to-day werk o.a. meewerken aan de uitbreiding van ons testportfolio. Dit impliceert veel contact met testleveranciers voor de aankoop van nieuwe testen, het organiseren van een pretesting, ... 

Hij/zij gaat ook mee instaan voor het aanbod op vlak van redelijke aanpassingen. Dankzij die redelijke aanpassingen zorgen we ervoor dat mensen met een handicap, leerstoornis of ziekte hun proeven in de meest optimale omstandigheden kunnen afleggen. 

Uiteraard moet onze nieuwe collega ook up-to-date blijven, over alles wat te maken heeft met testing. Want dit evolueert voortdurend. We moeten de nieuwe tendensen dus mee opvolgen. 

Hoe groot is het team Testing? 

Ons team telt tienmensen. Twee van mijn collega’s houden zich voornamelijk bezig met redelijke aanpassingen. We vergaderen wekelijks, maar hebben ook vaak overleg tussendoor. Verder werken we ook nauw samen met onze collega’s die de resultaten van de selecties genereren en analyseren. Op basis van hun analyses dienen testen of bepaalde items ervan soms te worden aangepast. We hebben ook meetings met externe klanten, waar we vanuit onze expertise de consultants bijstaan in het advies over onze testen. 

Gezien onze rol en de vele contacten die we hebben in en buiten de organisatie, moet onze toekomstige collega zeker goed kunnen communiceren en adviseren!

We zijn echt goed bezig op vlak van testing!

Ontdek deze werkgever

Related Organization